Hardlopen tijdens het corona-virus

De maatregelen van het RIVM met betrekking tot buitensporten zijn versoepeld voor personen boven de 18 jaar per 11 mei. Dat betekent dat wij voorzichtig onze hardlooptrainingen weer kunnen gaan oppakken.  Wij hebben, in overleg met de technische commissie, gekeken hoe wij dit op een verantwoorde manier kunnen aanbieden en daarbij de maatregelen van het RIVM en Atletiekunie overgenomen. Graag willen wij jullie met deze brief informeren over onze plannen voor het oppakken van de trainingen. Wij hebben er in ieder geval al veel zin in!

Dit protocol is bedoeld om het risico op verdere verspreiding van het coronavirus als gevolg van de reguliere hardlooptrainingen bij AV Gelre te verkleinen. Voor trainingen van Nordic Walking en jeugd zijn er soortgelijke, maar afzonderlijke protocollen.  

Wat betekent dit voor de hardlopers? 

Iedereen boven de 18 kan sporten in de buitenlucht, zolang ze anderhalve meter afstand houden gedurende de gehele training. Dat begint bij de start, de warming up en het kernprogramma. De afstand tot iemand voor je moet altijd 1,5 meter zijn. Ga dus ook niet naast elkaar lopen. Hou dit voor je zelf in de gaten en spreek iemand er op aan als je het gevoel hebt dat hij of zij te dicht bijkomt. De trainers zullen dit ook doen. Bij het verzamelen en parkeren van de fietsen en auto’s geldt hetzelfde. 

En een paar aanvullende regels:

  1. Clubhuis blijft gesloten
  2. Toiletten zijn gesloten
  3. Fiets- of autosleutel meenemen tijdens training
  4. Geen koffie en/of thee na afloop
  5. Direct naar huis na de training is verplicht

Wanneer starten de trainingen en wat zijn de regels? 

De eerste training zal starten op woensdag 13 mei (onder voorbehoud van toestemming van de Gemeente). Deelname aan een training is uitsluitend toegestaan bij een goede gezondheid. Blijf thuis als je regelmatig hoest of niest.

Inschrijven voor elke training is verplicht. Inschrijven doe je op de website van AV Gelre. Niet inschrijven is niet meedoen! Inschrijven verplicht tot deelname. Kijk op de website voor verdere instructies. Het inschrijven moet tijdig gedaan worden om de juiste groepen te kunnen vormen.

Training maandagavond 19.00 uur inschrijven zondag vóór 20.00 uur
Training woensdagavond 19.00 uur inschrijven dinsdag vóór 20.00 uur
Training donderdagochtend 9.00 uur inschrijven woensdag vóór 18.00 uur
Training zaterdagochtend 8.30 uur inschrijven vrijdag vóór 18.00 uur

Verplichte inschrijving is nodig om te bepalen hoeveel mensen er komen, zodat we daarop het aantal trainers kunnen afstemmen. Een groep mag maximaal uit 10 personen bestaan, inclusief trainer. Indien nodig kunnen we groepen splitsen of samenvoegen. Inschrijven verplicht je om te komen omdat je anders een plek bezet houdt en wij onnodig trainers beschikbaar moeten maken. Met inschrijven geef je tevens aan dat je gezond bent conform de richtlijnen van het RIVM. 

Voor een training verzamelen we verspreid op de atletiekbaan in de groep waarvoor is ingeschreven. We verzamelen op de baan omdat het clubhuis vooralsnog dicht blijft en we op de baan voldoende ruimte hebben om 1,5 meter afstand te houden.

Op de baan is aangegeven waar de groepen 1 tot en met 4 zich verzamelen. Meld je bij de trainer die de inschrijvingslijst bewaakt. Houd 1,5 meter afstand van elkaar op de baan. De groepen vertrekken na elkaar het bos in.

Volg hierbij de instructies die het bestuurslid of de trainer geeft die bij het toegangshek staan. 

avgelre hardlopen nordic walking instagramVolg ons op Instagram

Contact

atletiekvereniging dieren gelre hardlopen nordic walking logo
AV Gelre
Locatie/bezoekadres:
Kolonieweg 2a
6952 GX Dieren
Postadres:
p/a Taxuslaan 36, 6951NW Dieren
e Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
i www.avgelre.nl

Routeplanner naar trainingslocatie

Locatie

Loop je mee?

avgelre hardlopen nordic walking bekojutbergtrail22 februari 2025