• Start
 • Nieuws
 • Nordic Walking tijdens het COVID-19 virus

Nordic Walking tijdens het COVID-19 virus

De maatregelen van de Rijksoverheid met betrekking tot sporten voor mensen boven de 18 jaar zijn versoepeld met ingang van 11 mei. Dit betref de niet-contactsporten in de buitenlucht.  

Dat betekent dat wij voorzichtig Nordic Walking kunnen gaan oppakken.  Wij hebben, in overleg met het bestuur, gekeken hoe wij dit op een verantwoorde manier kunnen aanbieden, en daarbij de maatregelen van het RIVM en Atletiekunie overgenomen. Graag willen wij jullie met deze brief informeren over het oppakken van de treflopen. De begeleiders hebben er in ieder geval al veel zin in!

Wat betekent dit voor de Nordic Walkers? 

Iedereen boven de 18 kan sporten in de buitenlucht, zolang ze anderhalve meter afstand houden en de hygiëne regels in acht nemen. Dat begint bij het verzamelen voor de start, de warming up, de wandeling, cooling-down en het afscheid. 

Alleen op paden die meer dan 2 meter breed zijn kan er naast elkaar worden gelopen, zolang we die 1,5 meter in acht blijven nemen. De afstand tot iemand voor je moet altijd 1,5 meter zijn. Hou dit voor je zelf in de gaten en spreek iemand er op aan als je het gevoel hebt dat hij of zij te dicht bijkomt. De begeleiders zullen dit uiteraard ook doen. Bij het parkeren van de fietsen en auto’s geldt hetzelfde. 

Een paar aanvullende regels:

 1. Clubhuis blijft gesloten
 2. Toiletten zijn gesloten
 3. Geen koffie en/of thee na afloop
 4. Direct naar huis na afloop is verplicht

Niet meer dan 10

De groep, inclusief begeleider, mag niet groter zijn dan 10 personen en aanmelding is verplicht. Dit zijn eisen van de Veiligheidsregio (de gemeente).  Bij een eventuele uitbraak kan er zo ook snel contactonderzoek plaatsvinden.  

Registeren moet via een Whatsapp groep. Voor iedere trefloop komt een aparte appgroep. Hiervoor moet je je tijdig aanmelden. Voor de ochtendwandeling al de dag tevoren. Heb je geen Whatsapp, dan moet je een sms sturen naar de begeleider of bellen.

Trefloop maandagochtend aanmelden vóór zondag 20.00 uur

Trefloop woensdagochtend aanmelden vóór dinsdag 20.00 uur

Trefloop woensdagavond aanmelden vóór woensdag 14.00 uur

Trefloop zaterdagochtend aanmelden vóór vrijdag 20.00 uur

De begeleider van de groep bevestigt vervolgens wie er mee kunnen. In de praktijk zijn de groepen meestal minder groot dan 10 deelnemers. Zijn er meer dan 10 deelnemers dan kan de begeleider voor een tweede begeleider zorgen en wordt de groep gesplitst. Je wordt dan ingedeeld in een A of B groep. In de bevestiging staat dan hoe je bent ingedeeld.  

Let op als je geen bevestiging hebt ontvangen dat je mee kunt lopen en je komt toch, dan moet en zal de begeleider je weigeren en kun je alleen en niet in clubverband zelf gaan lopen.

Na aanmaak van de Whatsapp-groepen word je door de begeleider, die beheerder is van die groep, gevraagd om deelnemer van de groep te worden. Mocht je voor een bepaalde groep niet zijn uitgenodigd, omdat je nooit op die dag hebt meegelopen, en je wilt toch een keer (bijvoorbeeld) op woensdagavond meelopen, dan kun je hiervoor een verzoek sturen via de NW AVGelre app. De begeleider zal je dan alsnog toevoegen aan de betreffende Whats-app groep en je deelname bevestigen. 

De Whats app groepen zijn:

 • NW-maandagochtend (NW ma), begeleider Ria aanmelden voor zondagavond 20.00 uur
 • NW-woensdagochtend (NW woch), begeleider Ria. Aanmelden voor dinsdagavond 20.00 uur
 • NW-woensdagavond (NW-wavo), begeleiders Hennie en Fred. Aanmelden voor woensdagmiddag 14.00 uur 
 • NW-zaterdagochtend relax (NW-zat relax), begeleiders Hennie en Fred. Aanmelden vrijdagavond voor 20.00 uur.
 • NW-zaterdagochtend sportief (NW-zat sport), begeleiders Tiny en Sjaak. Aanmelden vrijdagavond voor 20.00 uur.

De eerste loop zal naar verwachting starten op woensdag 13 mei. 

Tot slot

Het gezamenlijk rijden naar een vertrekpunt valt niet binnen de regels. Dus alle groepen zullen tot nader order alleen maar in de buurt van Dieren lopen en starten bij het clubhuis. 

De RIVM regels bepalen verder:

Ben je verkouden, heb je koorts of andere verschijnselen, dan moet je thuis blijven. 

Verklaart je huisarts of de GGD dat het prima is dat je meeloopt, dan mag het uiteraard wel. 

De Atletiekunie geeft in haar regels aan dat iedereen die tot de risicogroep behoort en/of 70+ is, ook bij een goede gezondheid zelf moet bepalen of die wel of niet deelneemt. Dat geldt dus voor een groot aantal van onze deelnemers. Aan hen het advies: Luister goed naar wat je nabije omgeving er van vindt. Iedereen van ons wil graag lopen,  het is gezond en ontspannend, waardoor je soms de risico’s gaat onderschatten.  

We hopen dat we dankzij deze regels je snel en in goede gezondheid weer zullen zien in onze mooie bossen en dat wij onze gezondheid op peil kunnen gaan houden.

avgelre hardlopen nordic walking instagramVolg ons op Instagram

Contact

atletiekvereniging dieren gelre hardlopen nordic walking logo
AV Gelre
Locatie/bezoekadres:
Kolonieweg 2a
6952 GX Dieren
Postadres:
p/a Taxuslaan 36, 6951NW Dieren
e Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
i www.avgelre.nl

Routeplanner naar trainingslocatie

Locatie

Loop je mee?

avgelre hardlopen nordic walking bekojutbergtrail22 februari 2025