Jeugdatletiek tijdens het Coronavirus

De maatregelen van het RIVM met betrekking tot sporten voor kinderen en jeugd t/m 18 jaar zijn versoepeld. Kinderen t/m 12 jaar mogen in groepjes weer gaan sporten in de buitenlucht, en voor jeugd van 13 t/m 18 jaar geldt dat zij kunnen sporten met 1,5 meter afstand. Dat betekent dat wij voorzichtig het atletiekseizoen weer kunnen gaan oppakken.  Wij hebben, in overleg met het bestuur, gekeken hoe wij dit op een verantwoorde manier kunnen aanbieden, en daarbij de maatregelen van het RIVM en Atletiekunie overgenomen. Graag willen wij jullie met deze brief informeren over onze plannen voor het oppakken van de trainingen. De trainers hebben er in ieder geval al veel zin in!

Wat betekent dit voor de pupillen? 

Kinderen t/m 12 jaar kunnen weer komen sporten. Dat betekent dat we voor deze doelgroep weer trainingen kunnen aanbieden. Voor deze doelgroep is de 1,5m-maatregel niet van toepassing. Helaas laten we geen ouders toe om bij de trainingen te komen kijken. Er zal natuurlijk altijd iemand van de vereniging aanwezig zijn om de kinderen bij het hek op te vangen en tevens ook bij de trainingen in de gaten te houden dat er voldoende afstand gehouden wordt. Ook al geldt voor de pupillen de 1,5m-maatregel niet, moeten we daar toch voorzichtig mee zijn.

 

Wat betekent dit voor de junioren? 

Voor de junioren is dit een ander verhaal. Kinderen van 13 t/m 18 kunnen sporten, zolang ze anderhalve meter afstand houden. De trainers zullen trainingen geven waarbij in elke oefening 1,5 meter afstand gehouden kan worden. En we houden rekening met het schoonmaken van de spullen. Ook bij deze trainingen zal er iemand van de vereniging aanwezig zijn om iedereen bij het hek op te vangen en tijdens de trainingen in de gaten te houden of de anderhalve meter afstand gehouden wordt.

Wanneer starten de trainingen? 

De eerste training zal starten op dinsdag 12 mei. 
De pupillen trainen van 17.30 uur tot 18.30 uur en de junioren van 18:45 uur tot 20:00 uur. Wij laten hier bewust een kwartier tussen zitten zodat de verschillende groepen niet hoeven te kruisen. 

Welke extra maatregelen treffen we? 

Er zijn nog andere maatregelen die we zullen treffen. We moeten echt zorgen voor veiligheid en hygiëne. Hieronder vinden jullie nog aanvullende maatregelen:

  • Wij verzoeken u om uw kinderen bij de poort af te zetten op de parkeerplaats. Ouders en/of verzorgers zijn niet welkom op het terrein. Hetzelfde geldt voor het ophalen van de kinderen. Wij vragen u om bij de poort te wachten tot de kinderen daar naar toe komen. Daarnaast is het ook belangrijk dat u 1,5 m afstand houdt van elkaar als u op de parkeerplaats staat. 
  • Het clubhuis is gesloten gedurende de training. Zorg er dus voor dat uw kind: 
  • in sportkleding naar de club toe komt
  • een bidon met water bij zich heeft
  • van te voren de handen zijn gewassen 
  • van te voren naar de wc is geweest

In noodgevallen hebben wij de mogelijkheid om van toiletten en andere zaken in het clubhuis gebruik te kunnen maken.

Over het jeugdkamp hebben wij nog niks besloten. We wachten nog verder op besluiten van de overheid in mei  en aan de hand daarvan nemen wij een besluit. We laten u hier dan zo snel mogelijk meer over horen. 

avgelre hardlopen nordic walking instagramVolg ons op Instagram

Contact

atletiekvereniging dieren gelre hardlopen nordic walking logo
AV Gelre
Locatie/bezoekadres:
Kolonieweg 2a
6952 GX Dieren
Postadres:
p/a Taxuslaan 36, 6951NW Dieren
e Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
i www.avgelre.nl

Routeplanner naar trainingslocatie

Locatie

Loop je mee?

avgelre hardlopen nordic walking bekojutbergtrail22 februari 2025