AV Gelre

Welkom bij Atletiekvereniging Gelre. Op één van de mooiste punten in Nederland, aan de rand van Nationaal Park Veluwezoom, verzorgen wij trainingen en wedstrijden voor volwassenen (hardlopen en nordic walking) en jeugd (atletiek). Vanuit ons clubhuis in Dieren worden meerdere keren per week trainingen verzorgd op alle niveau's. Hardlooptrainingen vinden zoveel mogelijk plaats in het Nationaal Park plaats.

Bij Gelre staat het plezier in het gezond bewegen en het genieten van de schitterende omgeving voorop.
AV Gelre....al meer dan 50 jaar een begrip in de regio!

Lustrumwandeling van AV Gelre, afdeling Nordic walking

IMG-20180415-WA0004In oktober 2005, 12,5 jaar geleden voltooiden de eerste Nordic Walkers van Gelre hun basiscursus en was de eerste loopgroep een feit. Dit feit werd op gepaste wijze gevierd, met een bijzondere wandeling en een gezellige lunch in de omgeving van Loenen. We zijn gestart met gezamenlijk koffiedrinken bij ons clubhuis, waarna we naar Eetcafé het Ruifje in Loenen togen. Aldaar startte de 8,5 km lange tocht door de prachtige omgeving. Er werd op verschillende niveaus gelopen, zoals ook bij de wekelijkse treflopen, zodat iedereen aan zijn trekken kwam. Het was heerlijk weer, en met 28 man sterk werd de gezellige wandeling voltooid, waarna een heerlijke lunch werd geserveerd in Eetcafé het Ruifje.

Daar werden door onze voorzitter van AV Gelre de 2 initiatiefnemers, Sjaak de Ligt en Fred Nolden in het zonnetje gezet, met een bloemetje enIMG-20180415-WA0002 speech, om hen te bedanken voor hun inzet. Namens de leden ontvingen ze een heuse medaille. Ook de Eerbeeks leden, die deze leuke activiteit hebben georganiseerd werden hartelijk bedankt met een leuke attentie. Lid Gré Hoeben, maakte van de gelegenheid gebruik om ter plekke een gedicht te schrijven en voor te dragen, waarbij zij ook aandacht schonk aan Ria Damen die 12,5 jaar geleden aantrad als begeleidster en nog steeds drie keer in de week met een groep in stevig tempo de bossen in gaat. Een korte impressie:


Nog steeds lopen we met stokken
Op paden in de bossen
Reeën zien we soms onderweg
Te snel zijn ze weer weg
Gelre, onze club en trainers, gefeliciteerd
Dit hebben we toch mooi gerealiseerd
Goed sociaal contact hoort erbij
Genieten en lopen zo lang als we kunnen
Dat maakt ons vrolijk, gezond en blij.

Nordic walking van AVGelre heeft inmiddels 45 actieve leden en organiseert 2 x per jaar een clinic en een basiscursus Nordic walken. De eerstvolgende cursus start op 21 april a.s. Na de cursus kan in groepen op verschillend niveau gelopen worden op de zaterdagochtend, maandag- en woensdagochtend. Ook op de woensdag middag en/of avond kan gelopen worden.

IMG-20180414-WA0009Nordic walking is uitstekend geschikt voor mensen die aan hun conditie en leefstijl willen werken in de frisse lucht en in de prachtige bossen rond Dieren. Vaak adviseren fysiotherapeuten dit als alternatief voor blessuregevoelige hardlopers of voor mensen om gewrichten en rug te ontzien. Zij worden hartelijk ontvangen door de Nordic Walkers. Ook voor mensen met een chronische ziekte, zoals diabetes, hart-en vaatziekte of COPD is Nordic walking een uitstekende manier om aan hun leefstijl te werken. Uiteraard altijd in overleg met de medisch behandelaar. Inmiddels wordt er bij AVGelre Nordic Walking alweer hard nagedacht over de volgende activiteit. De midzomeravondtocht op 20 juni a.s.